Newton heeft ons, al lang geleden, een paar wijze lessen geleerd. Degene die mij erg aanspreekt is zijn 3e wet. Elke actie, geeft een gelijke, maar tegengestelde, gelijke, reactie.

Wanneer jij goed bent voor mensen, dan krijg je evenveel goeds terug. As simple as that!

Komt jou ‘goed doen’ meer vanuit je hoofd, vanuit verplichting en niet vanuit je hart? Dan krijg je dezelfde vorm ‘goed doen’ terug. Je krijgt precies hetzelfde terug als je geeft.
Dus geef je veel sacherijn, krijg je dit terug. Geef je veel agressie, dan moet je niet raar opkijken wanneer je dit terug krijgt.

Wanneer en in welke vorm de energie terugkomt, tja, dat is afwachten. Dit kan van een hele andere kant komen als jij het gegeven hebt, en het komt wanneer het komt.

Geef je veel bitterheid, krijg je bitterheid terug. Dit kan van andere mensen af komen, maar het kan ook zijn dat je last krijgt van je galblaas. Zoals gezegd, de vorm weet je niet, het kan zich dus ook fysiek uiten.Komt er weinig goeds jou kant op? Kijk dan eens vanuit alle eerlijkheid, hoeveel goeds jij werkelijk in de wereld zet, dat wat recht vanuit je hart komt.

Wanneer je eenmaal in de stroom zit van veel moois geven en het ook mogen ontvangen, dan wordt het leven een stuk aangenamer. Heb je na een tijdje het gevoel dat het wat hapert, dat er weinig naar je toe komt? Ga weer veel goeds geven en automatisch komt het daarna ook weer jou kant op!
Je mag dus stoppen je best te doen. Het enige wat je hoeft te doen, is vanuit en warm, gul hart te geven. Het maakt niet uit wat het is, datgene wat jij genoeg hebt.