Sjamanistiche- of Rituele Drum

De drum is een oeroud instrument wat al in de ijstijd werd gebruik voor rituelen en bijeenkomsten. Zo goed als alle volkeren maakte (maken) gebruik van een drum, van noord tot zuid en van oost naar west.

Een sjamanistische- of rituele drum, wordt vaak gebruik als gids, genezer, leraar en vriend. Het is een verlengstuk voor velen die sjamanistisch werken. Je kunt het gebruiken voor jezelf, maar ook voor een ander als bv genezer, en je kunt het ook inzetten bij groepen en ceremonies.

De trommelritmes hebben een aantal fysiologische effecten op het lichaam, en zijn van bijzonder belang voor sjamanistische beoefenaars die willen communiceren met andere bewustzijnslagen. Je kunt meer lezen over de effecten van drummen.

Alle drums die ik maak, worden in ceremonie gemaakt. De spirit van de dieren en bomen waar gebruik van gemaakt wordt, worden geëerd en gerespecteerd. De drum kan gepersonaliseerd worden, hiervoor stem ik vanuit mijn Ziel af op jouw Ziel. Wanneer deze verbinding tot stand gekomen is, kom ik in een soort stroom. Die stroom bepaald hoe en wat, ik ben dus meer een uitvoerder dan ontwerper. Het is de ‘stroom’ en de drum die bepalen wat het karakter van de drum wordt, daar heb ik weinig invloed op.  Hierdoor ontstaan zeer krachtige mooie drums, die je voor zeer lange tijd kan ondersteunen.

Drum laten maken

Je wilt een drum

Wanneer je besloten hebt dat ik je drum mag maken, neem dan contact op door het formulier (hieronder) in te vullen. We gaan dan samen de magische en wonderlijke wereld van jouw Drum ontdekken.

Ik neem contact met je op

Op het moment dat het formulier bij me binnenkomt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik stel dan een aantal vragen over o.a. waarvoor je de drum wilt gebruiken en om je wat beter te leren kennen.

Personaliseren

Elke drum kan op verschillende manieren, gepersonaliseerd worden. We kijken wat je wensen en mogelijkheden. Voor sommige mensen is het van belang dat er bepaalde tekens op staan, andere willen het graag helemaal aan mij overlaten. Tijdens ons gesprek stemmen we dit af.

Afstemmen op je

Om die drum te maken die het meest bij je past, heb ik ‘inside’ informatie nodig. Vanuit mijn Ziel maak ik verbinding met jouw Ziel. Hierdoor ontstaat er een stroming waardoor ik deze ‘inside’ informatie binnenkrijg. Zo kan die drum ontstaan, die het beste bij jou past. We maken de drum dus eigenlijk samen!

Verschil enkele- en dubbele Drum

De dubbele Drum is eigenlijk ontstaan uit ontevredenheid. Een drum is een natuurproduct en reageert daardoor ook op weersinvloeden, koude en vocht zijn niet de meest favoriete invloeden voor een drum. Het kwam regelmatig voor dat ik de drum wilde spelen en de spanning van het vel niet goed was, door het vocht. Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar een beter optie, een drum die beter bij ons klimaat past. Dit is uiteindelijk de dubbele Drum geworden. Een drum die veel beter tegen het klimaat kan en die veel beter de spanning vast kan houden. En er is nog een hele fijne bijkomstigheid bij, het andere vel resoneert mee, waardoor de krachten van de drum nog veel dieper binnen komen. Daarnaast heeft een dubbele drum een diepere vollere klank.

De enkele drum is traditioneler en is nog steeds ook een hele fijne en goede drum, alleen heeft deze wat meer zorg nodig.

Kosten van een Drum

De hieronder opgesomde kosten, is een indicatie. De definitieve kosten hangen af van wat je wilt. Dit bespreken we vooraf met elkaar, zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Dubbele Drum 33,5 cm € 250,-
Personaliseren (dubbele drum) € 75,-
Enkele Drum 37,5 cm € 225,-
Personaliseren (enkele drum) € 50,-
Branden vel (per vel) € 50,-

.

Interesse in een drum

Vul vrijblijvend onderstaand formuliertje in, dan bespreken we je wensen en mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven.