The Shamanic Way

Kieshulp bij Drum

Hulp bij kiezen van juiste drum

Bij het kiezen van een drum mag je vooral je gevoel en je intuïtie gebruiken. Maar er zijn ook een paar praktische tips. Wil je voor een dierbare een drum kopen, dan adviseer ik dit om dit via een tegoedbon te doen, omdat de keuze van een drum heel persoonlijk is.

De grootte van de drum

Dit is van belang voor 2 dingen:

 • de klank, hoe kleiner hoe hoger, hoe groter hoe lager de klank is
 • wanneer je de drum lange tijd achter elkaar wilt gebruiken, dan is het raadzaam om een kleiner te kiezen. Het gewicht van de drum wordt aanzienlijk meer, bij een grotere diameter.
 • Om de balans tussen klank en gewicht goed te houden, hebben de meest gebruikte frames een diameter van:
  • 37,5 cm
  • 42 cm
  • 47 cm
  • 52 cm

  De keuze van huid

  Door een drum te kiezen die gemaakt is van een natuurlijke producten, nodig je de wijsheid en geneeskunde van de bomen en dieren uit in je leven. Hier zijn een paar details over de gemeenschappelijke symboliek van de verschillende huiden die deel ik gebruik bij het maken van de drums.

   Edelhert/damhert

   De nobele heer van het bos. Hert is een symbool van kracht, van lang en trots staan en tegenspoed wegduwen met het krachtige geweien die zoveel tijdloze wijsheid in zich draagt.

   Ze blijven gefocust op hun doelen en plannen, en met hun hoofd naar beneden en vooruit rijden, kun je alle obstakels overwinnen.

   Hert is de heer van het bos, de gehoornde God, en herinnert ons aan onze verbinding met de natuur en alle geesten van het bos.

   Veel van de kwaliteit van energie van edelhert wordt gedeeld met die van het damhert – Tederheid en onschuld: Het damhert is een zachte geest en een geweldige genezer. Ze leren duidelijkheid en kunnen flexibel zijn, en ze helpen ook om de zintuigen op elkaar af te stemmen. Herten leven in hechte kuddes en herinneren ons aan het belang van familie en gemeenschap. Ze herinneren ons eraan onze verbondenheid met de natuur en de geesten van het bos te eren. Hertentrommels vormen geweldige helende drums of persoonlijke drums.

   De kleur van de huid van het edelhert is doorgaans karamel kleur.

   Rendier

   The Guardian of the Universe. Rendier heeft een zachte geest en is een geweldige genezer. Net zoals in het verhaal van de kerstman, maakt rendier het mogelijk om te reizen naar andere werelden.

   In Mongolië zijn er voorstellingen gevonden, van rendieren die in de lucht vliegen, deze dateren van 3000 jaar geleden. Rendiertrommels zijn vaak geweldige drum om mee te reizen of persoonlijke drums.

   De kleur van de huid van een rendier is doorgaans erg licht. Dit kan van wit zijn tot grijs gevlekt.

   Paard

   Travel Power Freedom. Het paard is een symbool van het maken van vooruitgang met kracht en vastberadenheid. De sjamanistische drum wordt ook wel het ‘sjamanenpaard’ genoemd terwijl de sjamaan op het ritme rijdt, naar andere werelden. Als zodanig zijn paardendrums vaak fantastisch als ritmische drums.

   De kleur van de huid van een paard is doorgaans heel donker naar het zwarte toe.

   Everzwijn

   Het everzwijn is een symbool van moed, kracht en bescherming. Het everzwijn werd al als symbool gebruikt bij de oude Keltische krijgstradities en bij de Druïden, die zichzelf ‘zwijnen’ noemden, vanwege hun eenzaamheid in de wildernis van de diepe bossen.

   De kleur van de huid van een everzwijn is doorgaans bruin gevlekt.

   Bestellen van je drum

   Op dit moment heb ik nog geen voorraad waaruit je kunt kiezen. Door onderstaand formulier in te vullen, kun je jouw drum bestellen. Het voordeel hiervan is dat je, vrijblijvend, in het berichten-vak nog informatie kunt invullen, wat ik mee kan nemen in het maken van je drum. Heb je hulp nodig bij de keuze van de juiste drum, kijk dan op deze pagina waarin ik uitleg hierover geef. Nadat je het formulier ingevuld en verzonden hebt, krijg je de factuur van het totale bedrag per mail toegestuurd. Wanneer dit bedrag overgemaakt hebt, ga ik direct aan de slag met je drum. 
   Je moet er wel rekening mee houden, dat het tussen 1-2 weken duurt voordat de drum bij je is.

   Drum keuzes

   Voor meer info zie hier

   Grootte van de drum

   (alle prijzen in incl. btw)

   • 37,5 cm = € 219,-
   • 42 cm = € 249,-
   • 47 cm = € 299,-
   • 52 cm = € 329,-
   Keuze huiden
   • edelhert = inclusief
   • paard = inclusief
   • rendier = inclusief
   • damhert = + € 20,-
   • everzwijn = + € 20,-
   Afkomst van huid

   Alle huiden hebben een ethische afkomst. 

   1 jaar garantie

   Op alle door mij gemaakte drums, krijg je een garantie van één jaar. Kijk hier voor meer info.

   Bestel je drum via dit formulier

   Groote van de Drum

   Keuze van Huid

   Algemene Voorwaarden

   14 + 15 =

   1 jaar garantie op alle drums

   Gratis verzending binnen NL en B

   Edisonstraat 2
   5051 DS Goirle

   +31623364015
   mail@natureclicx.com

   Kvk-nr: 70976007
   BTW-nr: NL143176651B02