The Natural Way

Exclusieve Rituele Drums

If you want something you’ve never had, then you’ve got to do something you’ve never done!

Unknown

Rituele Drums

De drum is een oeroud instrument wat al in de ijstijd werd gebruik voor rituelen en bijeenkomsten. Zo goed als alle volkeren maakte (maken) gebruik van een drum, van noord tot zuid en van oost naar west.

Een rituele drum, wordt vaak gebruik als gids, genezer, leraar en vriend. Het is een verlengstuk voor velen die o.a. sjamanistisch werken. Je kunt het gebruiken voor jezelf, maar ook voor een ander als bv genezer, en je kunt het ook inzetten bij groepen en ceremonies.

Het ritueel drummen, onderscheiden van andere soorten drumwerk, omdat het meestal gebruik maakt van aanhoudende, repetitieve drumritmes. Deze trommelritmes hebben een aantal fysiologische effecten op het lichaam, maar zijn van bijzonder belang voor sjamanistische beoefenaars die willen communiceren met andere bewustzijn. Hierover kun je meer lezen op de pagina ‘Voordelen van Drummen‘.

Alle drums die ik maak, worden op een in ceremonie gemaakt.  De spirit van de dieren en bomen waar gebruik van gemaakt wordt, worden geëerd en gerespecteerd.

Wat zijn de mogelijkheden

Je maakt hem zelf

Op dit moment organiseer ik geen groepen. Er is wel een mogelijkheid om je eigen drum te maken, doordat ik naar je toe kan rijden. Als je dan nog anderen uitnodigd die dit ook willen, is het nog leuker. Wel graag zoveel, zo dat wij de Corona-maatregelen na kunnen leven.

Een uit de shop

In de shop staan drums die ik gemaakt heb, en die te koop zijn. Wanneer hier een bij is die je aanspreekt ben je natuurlijk van harte welkom om die te kopen. Ook deze drums zijn vanuit ceremonie ontstaan en geboren vanuit passie en vakmanschap.

Voor jouw ontworpen

Voordat ik aan de drum begin maak ik een diepe spirituele reis om me met je te verbinden en inzichten te krijgen, hoe de drum eruit gaat zien. Dit is een proces die een paar dagen kan duren, voordat ik het helemaal duidelijk heb gekregen wat de bedoeling is. Van hieruit maak ik de drum.

Welke keuze past bij jou

Zelf maken

R
Je kan er alles instoppen

Alles wat er in je leeft, alles wat je van belang vindt kan je in de drum stoppen. 

R
Het is fijn om te doen

Het geeft je veel voldoening om je eigen ‘reisgezel’ te laten ontstaan.

R
Het is heel leerrijk

De drum geeft je die inzichten die je op dit moment kunt gebruiken.

O
Je hebt het werk

Niet iedereen vind het leuk om dit soort dingen te maken.

Uit de shop

R
Het is al klaar

Je kunt al zien hoe hij eruit ziet.

R
Hebt hem al snel in je bezit

Het is een kwestie van kopen, en hij wordt dan snel naar je verzonden.

O
Niet zo persoonlijk

Het is niet zo afgestemd op jou als persoon, dan die andere twee mogelijkheden. Maar het kan toch zijn, dat je je erg aangetrokken voelt tot deze drum, dan is hij toch goed voor je.

Laten ontwerpen

R
Afgestemd op jouw

Door met te verbinden met je, kan ik me afstemmen op je en zien/voelen, wat het design moet worden.

R
Kijken op afstand

Soms kan een ander beter zien wat je nodig hebt, dan jijzelf.

R
Het is mijn vak

Ik heb al vele drums gemaakt, dus de kwaliteit en vakmanschap, zitten ook in de drum

O
duurt iets langer

Soms duurt het een paar dagen voordat ik het design duidelijk krijg. Dan pas kan ik van start gaan met de drum.

O
Je hebt het niet zelf gemaakt

Een drum die je zelf gemaakt hebt, kan specialer voelen. Voor sommige gelegenheden is het aangeraden om zelf je drum te maken.

Een nieuw design

Inmiddels maak ik al een aantal jaren drums. Steeds heb ik deze drums aangepast om nog beter te laten zijn, beter te laten klinken, zo gebruiksvriendelijker en een zo goed mogelijke healer en teacher te zijn. Mijn streven is altijd geweest om een gebruiksvriendelijke drum te maken, die er is om te gebruiken, om je te begeleiden op je pad waar die ook naar toe gaat. Omdat een drum een natuurlijk product is, is deze onderhevig temperatuur en het vochtigheidsgehalte. We leven in een klimaat, waarbij grote temperatuur- en vochttigheids-verschillen kunnen zijn, de traditionele drum heeft daar meer last van. Met dit nieuwe design, houdt de drum veel beter zijn klank. Maar er zijn nog meer voordelen:

I
Dubbel vel

Aan weerskanten van de drum zit een vel. Wanneer je op een vel slaat, gaat het andere vel mee resoneren. Dit geeft een diepere klank, maar vooral ook, dat de trilling van de drum veel dieper binnenkomt.

I
Binnen en buitenkant

De drum heeft vanwege de twee vellen een binnenkant en buitenkant. Deze beide kun je personaliseren met dat wat je van binnen en met dat wat je van buiten nodig hebt.

I
Vellen van bij ons

Het is gebleken, dat de drums met huiden van dieren die hier van nature voorkomen, beter geschikt zijn voor een drum, dan de wat ‘exsotisere’ huiden. Deze huiden houden veel gemakkelijker de spanning vast. De huiden die ik het meest gebruik zijn van een koe, paard en geit.

I
Grootte

We hebben veel geëxperimeteerd met de grootte van de drum. De maten de we nu hebben, maken dat de drum heel handzaam is en een diepe ronde klank heeft, deze drums kunnen je heel diep van binnen raken. De doorsnede is ongeveer 33 cm, en is een stuk breder dan gebruikelijk. Andere maten zijn op aanvraag mogelijk.

Into the forest I go, to lose my mind and find my soul.

Unknown

Ontmoeting

Soms krijgt het leven een verrassende wending, zo ook bij mij.
In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ging al snel Osteopathie studeren. Hier vond ik antwoord op vele vragen die ik op dat moment had en voelde me als een vis in het water. Begon dan ook al snel met lesgeven hierin, wat leidde tot lesgeven aan 3 verschillende opleidingen en ook had mijn eigen praktijk. Mijn taak als coördinator bij de opleiding voor Osteopathie, was ook op mijn lijf geschreven. Ik werkte hard, heel hard, maar ook dat paste bij mij. Maar toch, diep van binnen, was er altijd een stemmetje. Lange tijd wist ik dit stemmetje te negeren, maar het klonk harder en harder door. Dit leidde ertoe dat ik in 2012 stopte met lesgeven, om mezelf de tijd te geven om naar dit stemmetje te luisteren. Hoe meer ik luisterde, hoe harder het klonk, hoe minder ik het kon negeren. Dit leidde ertoe dat ik eind 2015 ook gestopt ben met mijn praktijk. Het voelde vreemd om een zo grote liefde los te laten, maar het voelde o zo kloppend. Mijn brein had moeite om richting te vinden en maakte dan ook allerlei plannen, maar van binnen was de richting duidelijk. Een nog veel grotere liefde riep me…….. De Natuur.

Contact

11 + 1 =