Ontmoet

Mijn Verhaal

Soms krijgt het leven een verrassende wending, zo ook bij mij.

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ging al snel Osteopathie studeren. Hier vond ik antwoord op vele vragen die ik op dat moment had en voelde me als een vis in het water. Na afstuderen, begon ik dan ook al snel met lesgeven hierin, wat leidde tot lesgeven aan uiteindelijk 4 verschillende opleidingen en had ook mijn eigen praktijk. Mijn taak als coördinator bij de opleiding voor Osteopathie, was ook op mijn lijf geschreven. Ik werkte hard, heel hard, maar ook dat paste bij mij.
Toch, diep van binnen, was er altijd een stemmetje. Lange tijd wist ik dit stemmetje te negeren, maar het het werd steeds opdringeriger. Dit leidde ertoe dat ik in 2012 stopte met lesgeven, om mezelf de tijd te geven om naar dit stemmetje te luisteren. Hoe meer ik het aandacht gaf, hoe harder het klonk, hoe minder ik het kon negeren. Dit leidde ertoe dat ik eind 2015 ook gestopt ben met mijn praktijk. Het voelde vreemd om een zo grote liefde los te laten, maar het voelde o zo kloppend. Mijn brein had moeite om richting te vinden en maakte dan ook allerlei plannen, maar van binnen was de richting duidelijk. Een nog veel grotere liefde riep me…….. De Natuur.

Op dat moment woonde ik al in de bossen en kon me zonder veel moeite terugtrekken. Als vanzelf, sloot ik me meer en meer af van ‘de gewone wereld’ en trok me steeds dieper en dieper terug in de natuur en in mijzelf. Dit overkwam me, en kon het niet tegenhouden. Mijn leven bestond uit de natuur, mijn hond en ikzelf. Het was een heel intense tijd. Vol wonderschone- en soms ook diep pijnlijke ervaringen. Ik had altijd al een grote verbinding met de natuur, door deze weg te gaan, is het enorm verdiept, ik kan het met geen woorden te beschrijven. Zo fijn, zo diep, zo intens, zo rijk, zo leerzaam, zo heel, zo helend, zo mijn thuis.

In 2019 voelde ik, dat ik langzaam maar zeker, wat meer naar ‘de gewone wereld’ begon te kijken. Daarvoor had ik al een paar keer gedacht dat ik weer aan het gewone leven deel moest nemen, maar de natuur trok me steeds terug. 2019 was het jaar om mijn oude leven af te sluiten en 2020 was het jaar om mijn nieuwe leven te omarmen. Het viel niet mee, ook om mijn plaats in deze wereld weer te vinden, was een zoektocht. Een continue verwarring tussen het oude en nieuwe, wat nog wel bij mij hoorden en wat niet meer.

De Drum & Ik

De drum is al vele jaren in mijn leven, en heeft sinds dien altijd een belangrijke rol gespeeld. De eerste drum die tot mij kwam, was meteen de eerste die ik zelf maakte. Ook de huid van deze drum bewerkte ik zelf. Hierbij, en bij vele andere dingen die ik maak(te), viel het me op, dat ik me kon verbinden met het dier van wie deze huid was geweest. Voor mij was dit niet vreemd, omdat ik een soort gelijke diepe verbinding met patiënten aanging. Een gevoeligheid om vanuit mijn diepste lagen te verbinden met die van een ander wezen.
Aanvankelijk bespeelde ik alleen de drum. Steeds weer voelde ik dat de drum met aarding gaf, me beelden gaf, me richting gaf en me dichter bij mijn diepste zijn bracht en dat ik met mijn drum kon ‘reizen’. Het verwonderde me en het maakte me nieuwsgierig. Ik had wel al kennis van de rijkdom van dit instrument, maar het was nog niet een deel van mijn zijn. 
Mijn nieuwsgierigheid was zo ver aangewakkerd, dat ik er meer over leerde en ging ervaren. De behoefte om de drums te maken was een logische volgende stap, zo kon ik de magie van de drum steeds meer ervaren. En dat is wat ik deed.
Met vallen en opstaan leerde ik alle facetten van het maken van een drum. Steeds besefte ik me, dat ik niks te vertellen heb over wat voor een drum het gaat worden, ik mag het loslaten, en me laten leiden door het ritme van de drum. Elke drum heeft me weer iets anders te vertellen, elke drum krijgt een ander karakter. Elke drum is een individu. Elk moment vanaf het maken van de ring, het bewerken van de vellen, het personaliseren van de drum tot aan de geboren van de drum, is een magisch moment.
De drum heeft mij uitgekozen, en ik heb deze enorme eer aangenomen. Het maakt me stil, nederig en trots dat ik de grootsheid van de drum verder mag gaan ontdekken en uit mag dragen.
Daarnaast voel ik grote dankbaarheid, voor dit pad, voor mijn leraar die mij alle kneepjes van het vak, zonder enige terughoudendheid, heeft aangeleerd. Ook voel ik dankbaarheid voor mijzelf, dankbaar voor mijn bereidheid om datgene aan te gaan, wat niet altijd volgens de logica te bevatten is, maar uit de diepe lagen van mij komt.

Ontdek de Magie van de Drum

Verruim je wereld met een Drum, jouw Drum.

Interesse in een drum

Vul vrijblijvend onderstaand formuliertje in, dan bespreken we je wensen en mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven.