The Natural Way

Ontmoet Clementine

Let’s take our hearts for a walk in the woods, and listen to the magic whispers of old trees.

Unknown

Ontmoeting

Soms krijgt het leven een verrassende wending, zo ook bij mij.
In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ging al snel Osteopathie studeren. Hier vond ik antwoord op vele vragen die ik op dat moment had en voelde me als een vis in het water. Begon dan ook al snel met lesgeven hierin, wat leidde tot lesgeven aan 3 verschillende opleidingen en ook had mijn eigen praktijk. Mijn taak als coordinator bij de opleiding voor Osteopathie, was ook op mijn lijf geschreven. Ik werkte hard, heel hard, maar ook dat paste bij mij. Maar toch, diep van binnen, was er altijd een stemmetje. Lange tijd wist ik dit stemmetje te negeren, maar het klonk harder en harder door. Dit leidde ertoe dat ik in 2012 stopte met lesgeven, om mezelf de tijd te geven om naar dit stemmetje te luisteren. Hoe meer ik luisterde, hoe harder het klonk, hoe minder ik het kon negeren. Dit leidde ertoe dat ik eind 2015 ook gestopt ben met mijn praktijk. Het voelde vreemd om een zo grote liefde los te laten, maar het voelde o zo kloppend. Mijn brein had moeite om richting te vinden en maakte dan ook allerlei plannen, maar van binnen was de richting duidelijk. Een nog veel grotere liefde riep me…….. De Natuur.

Op dat moment woonde ik in de bossen en kon me zonder veel moeite terugtrekken. Ik sloot me meer en meer af van ‘de gewone wereld’ en trok me steeds dieper en dieper terug in de natuur. Mijn leven bestond uit de natuur, mijn hond en ikzelf. Het was een heel intense tijd. Vol wonderschone- en soms ook pijnlijke ervaringen. De verbinding die ik hierdoor met de natuur gekregen heb, is met geen woorden te beschrijven. Zo fijn, zo diep, zo intens, zo rijk, zo leerzaam, zo heel, zo helend, zo mijn thuis.

In 2019 voelde ik dat ik langzaam maar zeker wat meer weer naar ‘de gewone wereld’ keek. Daarvoor had ik al een paar keer gedacht dat ik weer aan het gewone leven deel moest nemen, maar de natuur trok me steeds terug. Nu verblijf ik op een plek waar ik half in de natuur en half tussen de mensen woon. Dit is op dit moment de perfecte plek voor mij, om de bossen wat losser te laten en me weer meer te verbinden met mensen.

Dan kwam de vraag, wat ga ik in de wereld neerzetten, wat is mijn bijdragen? Het werd een hele strijd tussen mijn brein en mijn binnenste, tussen het oude en het nieuwe. Alle verwarring tussen wat het oude is en wat nieuwe. Het heeft uiteindelijk geleid dat ik met natuurlijke producten, op een creative manier, gebruik makend van mijn gevoeligheid, een wonderschoon insturment mag maken. Nog steeds verwonderd de drum mij, de enorme mogelijkheden die een drum heeft om mij te ondersteunen, zowel bij het bespelen als bij het maken. Een echte ‘compagnon de route’.
Later gaan er nog andere producten bijkomen die je kunt gebruiken bij je rituele en ceremonies. Nu ik deze creatieve deur in mij geopend heb, stromen er vele ideeën uit. In 2001 ben ik in aanraking gekomen met sjamanisme, heb hierin een opleiding gedaan. Sinds die tijd is dit ook mijn levensstijl geworden. Van hieruit heb ik de kracht van de drum en van ceremonie leren kennen, en draag dit dan ook graag uit.

Contact

10 + 5 =