Een van de belangrijke veranderingen die op dit moment al plaats vindt, is dat het vrouwelijke weer de dragende, de leidende kracht zal worden. Dit is zoals het oorspronkelijk bedoeld is en ook heel lang zo was, tot voor een paar duizend jaar geleden, toen het mannelijke de leiding over nam. De mannelijke kracht hierbij is dat het het vrouwelijke ondersteunt en draagt. Hierbij komt zowel het mannelijke als het vrouwelijke in hun kracht.

Je zult misschien opgemerkt hebben dat ik niet over de vrouw en de man tot op dit moment gesproken heb. Ieder van ons draagt immers zowel een vrouwelijk- als een mannelijk deel. Voor iedere vrouw en iedere man is het belangrijk om een balans te krijgen tussen het vrouwelijke- en mannelijke deel in zichzelf.

Chaos

De tijd waarin we leven is heel uitdagend. Er gebeurt heel veel negatiefs en veel onrecht. Probeer hier niet op die manier naar te kijken, we hebben deze chaos nodig om te groeien. In deze chaos vindt heel veel transformatie plaats. We hebben deze chaos nodig om te leren. Zie ook hoeveel er geleerd wordt, zie hoeveel mensen op een andere manier gaan denken, over leven, de natuur, politiek enz. Ja het is heel uitdagend en soms niet furieus te worden, maar zie dit als leerfase. Dit is nu eenmaal de manier waarop wij leren.

Wat ik je ook nog op het hart wil drukken, is dat alles wat gebeurd is. Dat het mannelijke de leiding overgenomen heeft en alle onrecht die we de mensheid en Moeder Aarde aandoen, alles is zo omdat het zo bedoeld is. Probeer het niet allemaal te snappen, wat er gebeurt is veel groter dan wij zijn, is voor ons niet te bevatten. De uitdaging hierin is zacht en liefdevol te blijven en je niet te verbinden met al dat zwarte en negatieve wat er gebeurt.

Matriarchaat

In het Matriarchaat komt de wereld weer tot rust, het valt weer in zijn plooi. Het vrouwelijke heeft de leiding. Het leven gaat dan weer over het welzijn van de mensen, dieren, Moeder Aarde.

Kijk in de dierenwereld, daar zijn veel voorbeelden van hoe een matriarchaat werkt. Kijk naar een kudde olifanten, school walvissen, roedel wolven.

Kom in je kracht

Het is zo super tof dat jij mee gaat in deze stroom. Dat jij bereidt bent op onderzoek te gaan naar jou vrouwelijke liefdevolle, zachte, ontvankelijke kracht. En durf hierbij kwetsbaar te zijn. Ik weet dit is iets wat we afgeleerd hebben, omdat er veel misbruik van gemaakt is. Maar kom je weer in je oorspronkelijk stroom, je oorspronkelijke frequentie, jouw licht, dan ben je enorm krachtig en kwetsbaar tegelijk! Kwetsbaar is dus geen teken van zwakte, het is het leven vanuit je liefde.

Vouw verenigt u!

Dat is een uitspraak uit de jaren 70 volgens mij……
Vrouwen hebben vrouwen nodig om te groeien en te helen. Hiervoor moeten vrouwen samenkomen in cirkels. Wat er in deze vrouwencirkels gebeurt is magie, is kracht, is rijkdom en is heling. Wanneer vrouwen vanuit zachte, liefdevolle kracht samenkomen ontstaat er iets wat zo mooi, waar ik moeite heb om woorden voor te vinden. Ik kan alleen maar pure liefde voelen als ik daar aan denk.

Je bent dus van harte uitgenodigd in een van de cirkels die ik organiseer (ga organiseren…).