Dit is een vervolg op het vorige blog; ‘De beste anti mug ben JIJ‘.
Verbonden zijn met jezelf, is voor mij hetzelfde als verbonden zijn met je Ziel, je bron, je ware ik. Wanneer we geboren worden, is deze verbinding compleet normaal. Door opvoeding, school en religie verdwijnt deze verbinding. Niet totaal, er blijft altijd een vorm van verbinding over, maar soms is het maar zo dun als een haar.

Verbinden met jezelf, is dus voor een groot deel, een oude gewoonte afleren, en iets zich niet heeft kunnen ontplooien, weer opnieuw ontdekken. Nadat je het weer ontdekt hebt, dan komt de fase van oefenen, oefenen, oefenen. Om deze verbinding van een dun haartje, zo breed te maken, als een brede snelweg. Ik kies bewust het woord snelweg, de verbinding wordt niet alleen breder door het oefenen, maar de informatie-uitwisseling gaat steeds sneller worden.

Hoe kun je dit oefenen

Op vele verschillende manieren kun je aan de slag gaan om hiermee te oefenen. Meditatie is een van de beste manieren, maar niet altijd gemakkelijk. Ook yoga en tai-chi zijn hele geëigende manieren. Maar denk ook aan dansen en zingen/muziek maken, dan wel op een niet technische manier. De muziek wordt de leider en jij drijft mee op de klanken en laat ontstaan wat er ontstaat. Wandelen in de natuur, staren naar een kabbelende beek, of de zee, zijn ook allemaal goede manieren om in contact te komen met je bron. Het belangrijkste is dat je jou manier kiest.

Later wanneer je al een stevige verbinding gekregen hebt met je bron, kan het zijn dat meditatie belangrijk wordt, om van deze verbinding een brede snelweg te maken. Maar dit dient zich vanzelf aan, op het moment dat het belangrijk voor je wordt. Waarom gaan muggen weg bij verbinding met mijzelf

Mijn ervaring is, wanneer ik verbind met mijzelf, de energie in mijn systeem omdraait.

Ik heb wat tekeningen gemaakt, op onderstaande slider geef ik uitleg. Op de pijl aan de rechterkant kun je steeds een tabblad verder komen.

Dit ben jij

Een hoofd, een borstkas en een buik.

Wanneer je met de cursor op dit paarse vak gaat staan, krijg je 2 pijlen aan de zijkanten te zien. Druk op de witte pijl naar rechts om door te gaan.

jij met je energie

Deze energie hebben we allemaal om ons heen. De meest gebruikte term die wij hieraan geven is; aura. Het is een wat simplistisch tekening.

Druk op de witte pijl naar rechts.

Energie stroom naar binnen

Wanneer je in je hoofd zit, trek je alle energie naar binnen en naar boven. Je trekt alles naar je toe wat er in je omgeving zit, dus ook muggen en slechte energie uit je omgeving. Je wordt zo een soort magneet voor alles wat je eigenlijk niet wilt. Dit is ook de reden, waarom dat waar je bang voor bent, daadwerkelijk gebeurd. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan; er gebeurt steeds iets negatiefs of tegenslag, hiervoor probeer je steeds vanuit je hoofd een oplossing te zoeken. Dan gebeurt er weer iets negatiefs …… enz

Druk op de witte pijl naar rechts.

Energie stroom naar buiten

Ga je in verbinding met je bron, gaat je energie naar beneden en naar buiten. Je neemt jouw plaats in, jouw ruimte in, in de wereld. Omdat dit vanuit jouw puurste deel komt, krijg je verbinding met de pure energie om je heen. Met bomen, planten, dieren maar ook met mensen die goed voor je zijn.

Het is dus niet alleen een richting verandering van de energie, maar ook de lading. Het is positief geladen en al het goede kan jou kant op komen.