Nu werken bij de meeste van ons, het Hart en het Hoofd niet samen. Het lijkt eerder een slecht huwelijk uit een hilarische soapserie. Als de ene iets roept, zegt de ander het tegenovergestelde.

Uit een slecht huwelijk kun je uitstappen, maar dat is geen optie voor je Hart en je Hoofd, toch? Hoewel mijn visueel ingesteld brein, nu een aaneenschakeling van vechtscheiding beelden laat zien, tussen het Hart en het Hoofd.
Wat de meeste mensen doen, is de stem van het hoofd alle macht te geven, en die van het hart, maken ze een stuk minder belangrijk.

Je hebt een keuze om het te laten zoals het nu is, of er iets aan te doen, en die twee meer op een lijn brengen en vervolgens zien waar jou leven naar toe wil en wat de bedoeling is.

Slecht verbinding, slechte keuzes

De meeste van ons hebben last van een minder goede verbinding tussen het Hart en Hoofd. Hierdoor gebeurt het, dat bij belangrijke keuzes, zoals beroepskeuzes, kiezen van een partner, we dit doen vanuit deze disbalans. Het lijkt een goede keuze, omdat we ons niet bewust zijn, van deze disbalans. Ook bij minder belangrijke keuzes hebben last van deze disbalans. Na een paar jaar begint het dan te kriebelen en voel je, dat waarvan je dacht dat het goed was, het niet blijkt te zijn.

Vele gaan scheiden en veranderen van beroep, zonder eerst de goede verbinding tussen het Hart en Hoofd tot stand brengen. Gevolg, weer een verkeerde keuze.

Goede verbinding, goede keuzes

De Verbinding tussen Hart en Hoofd, zou een samenwerkingsverband horen te zijn, waar een wederzijds respect is, waar de verschillende talenten aanvullend zijn en niet afbrekend. Een win-win situatie. Je weet dan wat je wilt en wat goed voor je is. Je leven wordt evenwichtiger en je voelt je een stuk gelukkiger. Je komt in de stroom van het leven.